• 02144978540
  • دسته موضوع
  • مقالات
  • دسته موضوع
  • Content management system - سیستم مدیریت محتوا چیست؟

Content management system - سیستم مدیریت محتوا چیست؟

نویسنده Content management system -  سیستم مدیریت محتوا چیست؟
نویسنده : سامانه ایده آفرین راشا
    امتیاز کاربران : ثبت نشده
Content management system -  سیستم مدیریت محتوا چیست؟

CMS یک سیستم مدیریت محتوا است که برای تولید محتوا در سایت و یا تغییر آن به کار می رود و در کل مجموعه ای از برنامه های مرتبط است که امکان مدیریت کامل محتوای سایت را به شما می دهد.برای کسب اطلاعات دقیق در این باره با ایده آفرین همراه باشید.

سیستم مدیریت محتوا به طور کلی برای ECM (Enterprise Content Management) و WCM ( Web Content Management) به کار گرفته می شود. در واقع  ECM  استراتژی‌ها، متدها و ابزارهایی برای دریافت، مدیریت، ذخیره، نگهداری و تحویل محتوای مرتبط با فرایندهای سازمانی است. ابزارها و استراتژی‌های   ECM، مدیریت اطلاعات سازمان نیافته و طبقه بندی نشده را در هرجایی که باشد، فراهم می‌کند  WCM  نیز تولید مشارکتی محتوا برای سایت ها را فراهم می کند.نرم افزار های ECM  اغلب قابلیت انتشار WCM را نیز دارا می باشند. هم مدیریت محتوای سازمانی و هم مدیریت محتوای وب از دو جز تشکیل شده است:

  1. (Content Management Application) CMA - 1
  2. (Content Delivery Application) CDA -2

 CMA یک (graphical user interface) GUI می باشد که به کاربر اجازه ی تولید،ویرایش و یا حذف محتوای داخل سایت بدون هیچ گونه اطلاعی از زبان  html می دهد. CDA امکان  خدمات back-end و مدیریت محتوای تولید شده در CMA را فراهم می‌کند.

یک CMS  خوب دارای چه ویژگی هایی است؟

امکاناتی که یک CMS  در اختیار شما قرار می دهد با امکانات  CMS  های دیگر متفاوت است. در کل CMS  ها دارای ویژگی های :مدیریت فرمت ، جستجو و بازاریابی ، اصلاح و انتشار و INDEXING می باشد.

امکانات یک CMS  خوب چیست؟

- پشتیبانی توسط طراحان و توسعه دهندگان ( چه cms رایگان باشد و چه مبتنی بر اشتراک)

- محیط کاربری ساده

- چند کاربره بودن

- انعطاف پذیری برای توسعه

- بالا بودن سرعت انتشار مطالب در سایت و مدیریت بخش های مختلف

- توانایی ویرایش متن به سادگی و داشتن امکانات لازم برای گذاشتن فایل های مدیا در کنار متون

- قابلیت ارتباط گرفتن با کاربر (امکاناتی همچون عضویت ، نظرسنجی و…)

- یک cms خوب باید راه کارهای جلوگیری از نفوذ به سایت داشته باشد

- بهینه بودن برای موتورهای جستجو از قبیل Google , Yahoo و Bing

- پشتیبانی از چندین زبان به ویژه زبان فارسی

URL-های سئو فرندلی

- طراحی سایت توسط آن سریع و ارزان باشد

چگونه میتوانیم یک سیستم مدیریت محتوا برای خود انتخاب کنیم؟

تقریبا هیچ محدودیتی برای عواملی که شرکت یا سازمان در انتخاب CMS خود در نظر می گیرد وجود ندارد.اما با این وجود برخی ویژگی های اساسی هستند که باید به آن ها توجه داشت،مانند easy-to-use بودن رابط ویراشگر،داشتن قابلیت جستجوی هوشمند و … . با این حال، برای برخی از سازمان ها، نرم افزاری که استفاده می کنند بستگی به نیازهای خاصی که دارند دارد.

برای مثال اندازه سازمان و پراکندگی سازمان را در نظر بگیرید.ادمین سیستم مدیریت محتوا باید آگاهی داشته باشد که چند نفر از نرم افزار استفاده می کنند،اینکه آیا CMS به قابلیت پشتیبانی از چند زبان نیاز دارد و یا اینکه چند نفر برای تیم پشتیبانی و اداره CMS نیاز است.در هنگام استفاده از سیستم مدیریت محتوا در نظر گرفتن سطح کنترل  و دسترسی ادمین ها و کاربران نهایی نیز مسئله مهمی است.مورد دیگری که باید در نظر گرفته شود، تنوع اشکال داده های الکترونیکی در سازمان است. تمام انواع محتوای دیجیتال باید به راحتی  index  میشود.

چه نرم افزار هایی میتواند CMS  ارائه دهد؟

تعداد زیادی نرم افزار رایگان CMS  به صورت مبتنی بر اشتراک های شخصی و سازمانی ارائه می شود . که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

1- ورد پرس (WORD PRESS)

وردپرس در ادامه راه پروژهٔ موفق b ۲ است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعه‌دهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروف‌ترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شده است.

کاربران وردپرس میتوانند با نصب و اجرای پوسته یا قالب وردپرس ظاهر و امکانات سایت خود را بدون تغییری در محتویات صفحات مدیریت کنند، شما میتوانید هر قالب وردپرس را همانگونه که هست استفاده کنید یا با استفاده از ویرایشگر وردپرس و دانش کدنویسی تغییرات مورد نیاز خود را در آن اعمال کنید.افزونه وردپرس به شما این امکان را میدهد که بدون تغییر در قالب اصلی امکانات جانبی زیادی را به آن اضافه کنید، در حال حاضر بیش از 22000 افزونه وردپرس انتشار یافته است که امکاناتی مانند فرم های تماس، تقویم و ساعت، گالری تصاویر و … را شامل میشوند.برای این که بدانید وردپرس چیست و چونه می شود آن را یاد گرفتن به این قسمت بروید.

2- جوملا 

جوملا نام یک CMS  رایگان و متن باز است که مخصوص انتشار محتوای وب است.جوملا در یک فریم ورک نرم‌افزاری تحت وب  model–view–controllerساخته شده که می‌تواند به طور مستقل از سیستم مدیریت محتوا استفاده شود.جوملا به زبان php نوشته شده‌است و از پایگاه دادهٔ MySQL استفاده می‌کند.

جوملا شامل امکان بارگذاری موقت در حافظه برای بهبود کارایی (caching)، ایجاد فهرست خودکار، ارسال خبر از طریق قالب RSS، ارائهٔ نسخه قابل چاپ، بخش‌های کوتاه خبری، تالار گفتگو، نظر سنجی، تقویم، جستجوی اینترنت و پشتیبانی از زبان‌های متعدد (از جمله فارسی) است.

علاوه بر امکانات پایه، افزونه‌هایی (شامل کامپوننت، ماژول، پلاگین، قالب، بسته زبان) هستند که به امکانات جوملا می‌افزایند. بیش از ۱۰٬۲۰۰ افزونهٔ رایگان و تجاری در شاخهٔ رسمی افزونه‌های جوملا وجود دارد.

نام جوملا گرفته شده از واژه‌ای در زبان سواحیلی است که به معنی «جملگی» یا «همگی» است.

         Drupal -3

دروپال سامانه مدیریت محتوایی متن باز و رایگان به زبانphp است که برای توسعه برنامه‌های کاربردی مبتنی بر وب و ایجاد بلاگ است که تحت مجوز JPL منتشر شده‌است. از این برنامه برای مدیریت محتوای بیش از ۱ درصد از صفحات وب استفاده شده است.

دروپال را می‌توان در سیستم‌عاملهای مختلف نصب نمود. پیش نیازهای نصب این برنامه یک کارگزار وب مانند آپاچی و یک پایگاه داده مانند MySQL می‌باشند. همچنین می‌بایست که php ۴.۴.۰ یا نسخه‌ی جدید تر نصب باشد. البته در نسخه‌ی ۷ دروپال نسخه‌ی php ۵.۲ یا بالاتر مورد نیاز است.

نسخه استاندارد دروپال که هسته دروپال شناخته می‌شود، ویژگی‌های پایه معمول یک سیستم مدیریت محتوا را داراست. این‌ها شامل ثبت نام کاربری و تعمیر، مدیریت منو، خوراک آراس‌اس، رده ‌بندی، شخصی‌سازی ساختار برگه و مدیریت سیستم می‌شود. هسته دروپال می‌تواند برای یک وبسایت ساده، وبلاگ تکی و گروهی، فروم اینترنتی یا انجمنی اینترنتی که محتوای آن توسط کاربران ایجاد شود به کار رود.

SharePoint -4

SharePoint  نخستین بار در سال  ۲۰۰۱   عرضه شده است . که یکی از محصولات تحت وب شرکت مایکروسافت است. شیرپوینت که با مجموعه آفیس مایکروسافت یکپارچه است به عنوان یک درگاه اطلاعاتی سازمان با قابلیت مدیریت اسناد، مدیریت و سفارشی سازی داده‌ها و قابلیت تعریف و مدیریت سایت‌های نامحدود ایجاد شده‌ است.

نسخه هایی از شیر پوینت که به صورت زیر هستند:

  1. شیرپوینت آنلاین که بخشی از اشتراک آفیس ۳۶۵ است. این نسخه به مجموعه‌ای از قابلیت‌های همکاری تیمی، میزبانی فایل‌ها، مدیریت اسناد و مدیریت محتوا محدود است و به صورت دوره‌ای به روز می‌شود.
  2. شیرپوینت سرور که به صورت یک نرم‌افزار قابل نصب بر روی زیرساخت فناوری اطلاعات به سازمان‌ها عرضه می‌شود. این نسخه از شیرپوینت، به روزرسانی‌های کمتری دریافت می‌کند اما امکانات بیشتری را در اختیار قرار می‌دهد.

سرور های شیر پوینت ها در سه نسخه عرضه می شود:

  1. ویرایش   Foundation که به صورت رایگان می باشد.
  2. ویرایش Standard
  3. ویرایش Enterprise

تا به امروز تمام سرویس دهنده‌های جدید محصول مایکروسافت سازگار با این سیستم منتشر شده‌است.

 

شما هم دیدگاه خود را بنویسید

هشت+6 =
شرایط و قوانین را مطالعه کردم
go top